Ezen még Kevin is meglepődne: Körvonalazódik az ünnepi napok időjárása!

Szombaton eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben az ország északkeleti felén felszakadozhat a felhőzet. Reggelre jórészt megszűnik az eső, napközben már inkább csak délnyugaton lehet néhol kisebb csapadék. A nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap az éjszakai ködfoltok feloszlása után változó vastagságú felhőzet lehet felettünk, néhány órás napsütésre számíthatunk. Csak néhol lehet kisebb eső, zápor. A déli szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de az északkeleti megyékben -3, -1 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 12 fok között valószínű, de szintén az északkeleti megyékben ennél hűvösebb lehet.

Hétfőn közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, északkeleten néhol kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél csak a Délnyugat-Dunántúlon élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, délnyugaton lehet a legenyhébb az idő.

/OMSZ/